Compania SpaceX a lansat racheta super-grea Falcon Heavy. Transmisia live a evenimentului a avut loc pe site-ul companiei.

Racheta, lansată de la Centrul Spațial Kennedy de la Cape Canaveral din Florida, va pune pe orbită satelitul de comunicare Arabsat-6A din Arabia Saudită. După ce lansatorii își îndeplinesc sarcina, trebuie să aterizeze pe propriile lor motoare la un moment dat pentru reutilizare. Lansarea a fost amânată în mod repetat și a fost planificată pentr 11 aprilie, dar datorită vântului puternic a fost amânată pentru o zi.

Primul zbor al rachetei super-grele SpaceX Falcon Heavy a avut loc în februarie 2018. În configurația maximă, transportatorul este capabil să livreze până la 64 de tone pe orbita Pământului.

La 4 aprilie, a devenit cunoscut faptul că NASA are în vedere utilizarea rachetei super-grele Falcon Heavy pentru misiunea de pe Lună cu personalul Orion. Pentru a face acest lucru, este necesar de soluționat problema alimentării navei spațiale Orion ca parte a capului Falcon Heavy.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează