Șeful Comitetului Estic al Economiei Germane, Michael Harms, într-un interviu acordat OWC, a numit sancțiunile SUA împotriva companiilor europene care fac afaceri cu Rusia ilegale din punctul de vedere al dreptului internațional.

Potrivit acestuia, mai multe pachete de sancțiuni recente ale SUA nu au un scop politic clar și sunt asociate numai cu menținerea intereselor economice în Europa, în special cu planuri de creștere a exporturilor din SUA.


"Considerăm impunerea politică a Washingtonului a unor sancțiuni extrateritoriale împotriva companiilor europene care cooperează cu companiile rusești drept încălcări fundamentale ale dreptului internațional. Sancțiunile Statelor Unite care au fost introduse sau pregătite începând din aprilie

Autoritățile americane au amenințat că vor introduce tarife noi pentru mărfurile europene ca contramăsuri. Astfel, Washingtonul se pregătește să răspundă subvențiilor UE pentru Airbus.

Potrivit Comisiei de Comerț a SUA, Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a constatat în repetate rânduri că aceste subvenții au un impact negativ asupra Statelor Unite. "Procesul durează 14 ani, timpul a venit să acționăm", citează AFP pe reprezentantul Robert Lighthayzer.

La mijlocul anului 2018, OMC a

Autoritățile antitrust din Uniunea Europeană, pe baza anchetei începute în luna septembrie a anului trecut, au ajuns la concluzia preliminară că BMW, Daimler și Volkswagen au încheiat un acord de limitare a dezvoltării tehnologiilor de curățare a emisiilor de automobile. Potrivit anchetei, acești trei producători europeni de automobile, inclusiv unitățile lor Audi și Porsche, din 2006 până în 2014 au fost de acord să limiteze intrarea pe piață a tehnologiilor care ar reduce toxicitatea

 
 La începutul anului 2019, FMI și Banca Mondială au înrăutățit previziunile privind creșterea celor mai mari economii din lume. Experții au evaluat indicatorii economici de bază și au ajuns la concluzia că economia mondială se află pe punctul de a "decelerația sincronă"
Un studiu din aprilie, realizat de think-tank-urile The Financial Times și Brookings, arată că o perioadă de "decelerare sincronă" caracterizează economia globală. Textul integral al studiului este disponibil pe

Производители Украины продолжают поставлять свою продукцию в Россию в большем объеме, чем в ЕвросоюзUniunea Europeană acrodă credite Kievului, dar nu-i permit să intre pe piața sa. În același timp, în ciuda diferențelor politice, cifra de afaceri dintre Rusia și Ucraina rămâne stabilă pentru moment.

În ciuda tensiunilor, cifra de afaceri a Rusiei și a Ucrainei a rămas stabilă în ultimii ani. Din 2016 până în 2018, a rămas la nivelul de 2,2% din totalul comerțului rusesc cu țările străine.

"Creșterea valorii exporturilor către Ucraina a fost de 19,9%, ceea ce depășește creșterea exporturilor rusești către oricare dintre țările CSI (de la 3,7% pentru Kazahstan la 17,2% pentru Belarus)".

Scăderea cifrei de afaceri între Rusia