Statele Unite vor implementa sistemul de apărare antirachetă PRO THAAD în România, în timpul reparației unui alt sistem de apărare antirachetă - Aegis. Șeful Departamentului de Stat, Mike Pompeo, a spus că efectul tratatului START-3 între Rusia și Statele Unite ar trebui extins. Anterior, președintele rus Vladimir Putin a afirmat că: dacă Washingtonul va trimite Europei rachetele cu rază medie și cu rază scurtă de acțiune, răspunsul Moscovei va fi unul pe măsură.

"La cererea NATO, Secretarul Apărării va implementa în vara aceasta programul american THAAD în România pentru a susține apărarea antirachetă a NATO", raporteaza FAN Pentagon.

Comentariul prevede, de asemenea, că Brigada 69 de Apărare a Armatei, desfășurată în prezent în Texas, va fi integrată în arhitectura NATO de apărare antirachetă.

În ajun, șefului comandamentului strategic al forțelor armate americane, generalul John Heiten, în cadrul unui simpozion din orașul Colorado Springs, a declarat că Statele Unite nu ar trebui să se retragă din tratatul cu Rusia privind măsurile de reducere și limitare a armelor strategice ofensive (START-3).

"Doresc ca SUA să fie în START-3 cu adversarii noștri, în special cu Rusia", - a explicat generalul, exprimând speranța că angajații Departamentului de Stat al SUA vor găsi modalități de a se întâlni cu colegii lor din Rusia pentru a discuta acordul.

Cu câteva ore mai devreme, secretarul de stat american Mike Pompeo a anunțat, de asemenea, că acțiunea strategică ofensivă ar trebui extinsă. Diplomatul a adăugat că pentru aceasta, părțile trebuie să elaboreze o opțiune acceptabilă care să se potrivească tuturor, raportează NSN.

Luna trecută, experții militari americani au remarcat că desfășurarea neașteptată în Polonia a Regimentului 6 Infanterie al Armatei Statelor Unite a indicat că Pentagonul se reîntoarce din nou la tactica manevrelor bruște din Europa, folosite în timpul războiului rece cu Uniunea Sovietică.

Mobilizarea fără notificare prealabilă a fost principala caracteristică a strategiei militare americane de combatere a Uniunii Sovietice. Pentru Europa, sosirea infanteriștilor americani de la baza militară Fort Bliss din Texas a devenit evenimentul culminant al eforturilor de cinci ani pentru a restabili forțele care au fost în mare măsură reduse după încheierea războiului rece.

La mijlocul lunii martie a acestui an, NATO și-a exprimat indignarea față de faptul că Ministerul Apărării al Federației Ruse a transferat în Crimeea bombardiere cu rachete de mare viteză Tu-22M3.
 
Șeful Comitetului pentru Apărare și Securitate al Consiliului Federației și fostul comandant al Forțelor Aeriene Ruse, Viktor Bondarev, a subliniat că acest lucru a schimbat radical balanța forțelor din regiune.

Pentagonul intenționează să achiziționeze 10.193 de rachete sol-sol în 2020 pentru a contracara amenințarea reprezentată de Rusia și China.

Această achiziție este cu 26% mai mult decât numărul de rachete solicitate de armata americană pentru anul în curs. Reorientarea și creșterea stocului de rachete au fost cauzate de victoria asupra "statului islamic" în Siria și Irak.

La rândul său, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Alexander Grushko, a promis că dacă Washingtonul și-ar desfășura rachetele în Europa, Moscova va întreprinde acțiuni similare pe teritoriul său vestic.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează