Partidul Social Democrat din opoziție a câștigat alegerile parlamentare din Finlanda din 14 aprilie. Acest lucru este menționat pe site-ul Ministerului Justiției al țării.

Conform rezultatelor numărării tuturor buletinelor de vot, social-democrații au câștigat primul loc cu 17,7% din voturi. Pe locul doi se situează partidul de opoziție "True Finns" cu 17,5 la sută. Locul al treilea a fost luat de Partidul Național al Coaliției, câștigând obținând 17 la sută. Ei vor primi 40, 39 și 38 de locuri parlamentare din 200.

Partidul de guvernământ "Centrul Finlandez" se afla pe poziția a patra, primind 13,8%. Conform rezultatelor votului, ea a pierdut 18 locuri în parlament.

Potrivit agenției TASS, președintele "True Finns" Jussi Halla-aho a fost cel mai popular candidat din țară și a depășit recordul din 1999. El a primit 30,5 mii de voturi personale în circumscripția din Helsinki. Înainte de aceasta, cea mai mare cifră a fost de 30,4 mii stabilită de Sauli Niinisto, care deține acum președinția Finlandei

În urma alegerilor, social-democrații vor trebui să formeze o coaliție guvernamentală. Liderul de partid Antti Rinne intenționează să trimită oferte celorlalte forțe politice pentru a afla cât de mult coincid pozițiile lor.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează