Incendiul din Notre Dame de Paris a fost stins, scrie ziarul Figaro cu referire la reprezentantul serviciului de pompieri.
Anterior s-a raportat despre localizarea focului.

Incendiu la Notre Dame

Un incendiu major a cuprins Catedrala Notre-Dame luni seara, turnul catedralei s-a prăbușit, structura portantă a fost învelită în flăcări, dar prăbușirea fatadei și a două turnuri a fost împiedicată.
Extinderea incendiului se explică prin faptul că lucrările de restaurare au fost realizate în bazilica, considerate a fi una dintre posibilele cauze ale incendiilor. Din acest motiv, clădirea era înconjurată de schele.

Mai mult de 400 de pompieri au fost implicați în lupta împotriva incendiilor, în timp ce utilizarea aviației a trebuit să fie abandonată din cauza amenințării cu colaps al clădirii.

"Arde istoria Franței"

Președintele francez Emmanuel Macron și prim-ministrul Edouard Philip au sosit la locul focului.
Șeful statului a spus că Notre-Dame de Paris era centrul vieții pentru toți francezii, istoria Franței care arde. El a numit focul la Notre Dame o dramă teribilă, asigurând în același timp că catedrala va fi refăcută.
Autoritățile de la Paris au raportat că o parte din relicvele stocate în templu au reușit să fie salvate de flăcări. În special, crucea de altar și altarul din Notre Dame au supraviețuit.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează